Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya
Van Yves Caspar
Regie: Philip Maes


Rolverdeling:
Fré: Pieter Rowies
Werner: Philip Maes

Toneelstuk:
't Is een schoon traditie geworden. Elk jaar met oudejaar trekken Werner en Fré naar het buitenland. Dit jaar is het Barcelona geworden. Schoon stad. Niet te koud. 

Het is 22u50, Plaça de Catalunya. Er is veel volk. Binnen een goed uur is 't nieuwjaar.
En waar babbelt een mens van 30 dan over terwijl hij wacht ? Over zijn lijf en over zijn werk. Over vrouwen en over stoppen met roken. Over "Familie" en over Nicole Kidman. Over hoe hij leeft en over hoe hij graag zou sterven. Over wat voorbij is en over wat nog moet komen.
En zo gaat dat maar door.
Tot de mens van 30 een beetje champagne in zijn lijf heeft ... dan is 't gedaan met zeveren.

Plaça de Catalunya is een verhaal over vriendschap in de ware zin van het woord.

Auteur:
Yves Caspar

Yves Caspar werd geboren op 14 september 1977. Hij studeerde regentaat nederlands in Hasselt, volgde een opleiding 'tv-acteur' aan de International tv-school in Schiplaken en voordracht toneel en dictie aan de Stedelijke Academie voor muziek en woord in Sint-Truiden.
Yves is zowel auteur als acteur en hij geeft ook les. Hij was van 2001 tot 2003 leerkracht Nederlands en expressie aan het Sint-Martinuscollege in Overijse.
In 2005 schreef hij het stuk "Sonja" en "Plaça de Catalunya". In 2006 maakte hij een vlaamse vertaling voor "Maak plaats mevrouw van Ray Cooney en schreef hij 2 jongerenstukken: "Agnes de prinses" en "Charlie's Engelkes".

Yves is professioneel acteur bij Compagnie Lowie waar hij samen met Gunter Reniers "Plaça de Catalunya" speelt. (Dit stuk is in maart 2010 opnieuw te zien in het fakkeltheater in Antwerpen) 

Regie:
Naast het instuderen en spelen van de rol van Werner zorgt Philip Maes ook voor de regie van dit suk.

Decorbouw:
Het decor bestaat uit alleen een bankje. Meer is er niet nodig. De spelers en de verbeelding van de toeschouwers doen de rest.

Techniek:
Voor licht en geluid zorgt Jean-Pierre Muyldermans.


                                                                                                                                                                                               © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes