Flikken … in actie

IMG_0245

Flikken … in actie
van Bruno Timp
Regie: Philip Maes

Rolverdeling:
Albert: Guido Famaey
Hilaire: Olivier Langsberg
Hélène: Josiane De Becker
Cois: René Tuyls
Jos: Jean-Pierre Muyldermans
Viviane: Myriam Van Voorhuyzen
Myriam: Kathleen Vanherentals
Hugo: Fréderic Vervueren
Gerda: Paula Muyldermans
Commissaris: Pieter Rowies

Toneelstuk:
De “vriendenkring van de politie” gaat toneelspelen onder leiding van Albert, de bureauchef, die ook in het theater als regisseur de lakens uitdeelt. Hij vindt dat er nu maar eens een meer cultureel stuk moet gespeeld worden in plaats van de jaarlijkse klucht. Een drama dus. Voor alle zekerheid heeft hij er zelf één geschreven. 

Verder handhaaft hij streng de regel dat alleen eigen mensen mogen meedoen. Dat zorgt voor grote problemen als één van de dames een ongeluk krijgt. Als de invaller andere bedoelingen heeft dan in te vallen, de oudste de jongste moet spelen, de acteurs hun tekst misbruiken en de commissaris in de zaal zit, blijkt nog maar eens hoe snel een drama een klucht wordt.

Auteur:
Bruno Timp werd geboren in Berchem in 1944 en behoort dus al tot de club van de zestigers. Sinds 1965 was hij onderwijzer in een kleine basisschool in Hoboken (Antwerpen).

Hij heeft ondertussen de rangen der gepensioneerden vervoegd en draagt dus zijn deel bij aan de vergrijzing van de maatschappij.
Bruno Timp begon toneel te spelen en te regisseren in een amateurgezelschap dat ontstond in de schoot van een voetbalclub met de bedoeling geld in ‘t laatje te brengen om de club in leven te houden. De jaarlijkse zoektocht naar geschikte stukken heeft hem er toe gebracht dan maar zelf te gaan schrijven. Zijn eerste stuk ‘Lifeline’ en het succes ervan zetten hem aan om verder te schrijven. Met succes. Andere stukken van hem zijn onder andere ‘Drinken de goden Duvel?’, ‘Fondue Bourguignone’, ‘Alfa en Julia’, ‘Roze garnalen’ en ‘De heilige Hermandad (Flikken ... in actie)’.

Regie:
Voor dit stuk doen we opnieuw een beroep op Philip Maes als regisseur.

Decorbouw:
Patrick Wayenbergh
René Tuyls
Jean-Pierre Muyldermans

Techniek:
Geert Pittilon


                                                                                                                                                                                               © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes