Couleur Fatale

DSC01935

Couleur Fatale
Van Dirk Schokkaert
Regie: Yves Lambrechts


Rolverdeling:
Miel Kerstens: Philip Maes
Nieke Kerstens: Kathleen Vanherentals
Dré: Jean-Pierre Muyldermans
Sonja: Sylvia Mohar
Linda: Josiane De Becker

Toneelstuk:
Velen van ons leven momenteel in een multiculturele samenleving. Maar nog niet overal valt dit in goede aarde. Zo is er de familie Kerstens. Vader Miel, een fabrieksarbeider, kent alleen zwart of wit. Hij is zeer vooringenomen en bovenal racistisch. Het enige waar hij een beetje liefde voor betoont, zijn zijn vogels. Zijn vrouw, Nieke, doet het huishouden zo goed mogelijk, maar begrijpt het gedrag van haar man totaal niet. Zij voelt zich een stuk van het meubilair. Ze hebben een dochter, Sonja, die een mislukt huwelijk heeft met een oudere man, Dré. Miel kan goed opschieten met Dré omdat ze dezelfde hobby hebben. Hij kan het echter niet verkroppen dat het huwelijk, waar hij veel geld voor betaald heeft, op de klippen is gelopen. Tot overmaat van ramp is er de bemoeizieke en roddelende buurvrouw, Linda, die ook niet veel moet hebben van de anderskleurige medemensen. Wanneer Sonja een relatie heeft met de nieuwe Afrikaanse buurjongen is het hek helemaal van de dam!

Door de grappige situaties en de volkse, boeiende dialogen wordt een spiegel voorgehouden waarin U zich helemaal of helemaal niet herkent ...

Auteur:
Dirk Schokkaert

Regie:
Yves Lambrechts is geen onbekende bij Klem. Hij regisseerde al onder andere ‘Mama’s zijn lief’ en ‘Liefde half om half’. Ook voor deze produktie wordt op zijn kunde een beroep gedaan.

Techniek:
Geert Pittilon


                                                                                                                                                                                               © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes