Bingo


klem bingo 2014 (2 van 2)


Bingo

Van Ruud De Ridder


Rolverdeling:

Pierre:
Jean-Pierre Muyldermans

Claire:
Josiane De Becker

Francois:
Philip Maes

Hilda:
Kathleen Vanherentals

Toneelstuk:

Bingo vertelt het verhaal van Pierre en Claire. Na 20 jaar beslissen hun buren voorgoed naar de Provence te trekken en hun huis te verkopen aan François en Hilda. Onder het motto ‘beter een goede buur
dan een verre vriend’ proberen Pierre en Claire bevriend te raken met hun nieuwe buren, maar François en Hilda hebben een heel aparte kijk op burenliefde...
BINGO leert ons op een hilarische manier hoe we kunnen (over)leven met elkaar, en hoe we ons kunnen aanpassen aan de specifieke en bizarre eigenaardigheden van ‘de anderen’ zonder al te veel van zijn eigenheid te moeten verliezen.

Auteur:

Ruud De Ridder zette zijn eerste stappen in het theater bij de toneelgroep Kindervreugd. Via het Fakkeltheater en het Koninklijk Jeugdtheater van Antwerpen richtte hij in 1982 het Echt Antwaarps Theater op. Zijn eerste volavondstuk was “Wat doen we met Bompa ?”. Het verhaal  over mensen in dagdagelijkse situaties. Eenvoudig, echt en vooral zo geestig. Zijn theaterstukken hebben meestal een tragisch begin en een diepere achtergrond, dit alles overgoten met humor.

Regie:

De regie voor dit blijspel is in handen van Philip Maes. Hij is niet aan zijn proefstuk toe en zal er alles aan doen om de acteurs klaar te stomen zodat het publiek een zorgeloos avondje toneel kan beleven.

                                                                                                                                                                                                           © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes