Als bomen in de winter

Als bomen in de winter
van Pierre Soetewey
Regie: Philip Maes

Rolverdeling:
Juffrouw Demaegdt: Josiane De Becker
Leopold: Paul Vandenput
Mariette: Myriam Van Voorhuyzen
Mich: Jean-Pierre Muyldermans
Meneer Doornaert: René Tuyls
Jaqueline: Tina Vundelinckx

Toneelstuk:
Het is het verhaal van een bejaarde, gewezen zelfstandige aannemer, die zijn intrek moet nemen in het rusthuis. Gezien zijn mobiliteitsproblemen werd hij verplicht zijn woning, door hemzelf opgetrokken, te verlaten. Hij verwijt Mariette, zijn enige dochter, de situatie waarin hij beland is. Juffrouw Demaegdt slaagt er echter in om op een zachte en innemende wijze de harde bolster van deze wrokkige man te doorboren. Zij slaagt erin hem terug vrede te doen nemen met zijn omgeving en met zichzelf. Dit toneelstuk gaat over mensen die in de herfst van hun leven gekomen zijn. Met treurige en grappige scènes krijgen wij het verhaal van enerzijds een oude man en anderzijds een bejaarde vrouw in wie wij onze naasten zouden kunnen herkennen.

Auteur:
Pierre Soetewey werd geboren in 1931 te Ranst. Hij deed zijn studies op de normaalschool. Hij was dertig jaar werkzaam in het onderwijs, met pensioen vanaf 1981. Pierre was ongeveer 40 jaar actief in het amateurtheater, eerst als acteur, daarna als regisseur en auteur. Hij schreef ongeveer 30 toneelstukken (meestal blijspelen) voor het amateurtoneel, waaronder: "Groeten uit niemandsland"," Roddel"," Killekillekil"," Doe het zelf neushoorn" (tot op heden ongeveer 900 opvoeringenI)," Gevraagd, meid voor alle werk" en " Verkiezingen in Rapendonck". Zijn toneelspelen zijn: "Een avond in november" en "Als bomen in de winter". Hij schreef ook een 70-tal luisterspelen en tal van allerlei radioteksten. Deze luisterspelen werden vertaald in het Frans, Duits, Engels en werden uitgezonden in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Ierland en Zuid-Afrika.

Regie:
De regie is in handen van Philip Maes. Hiermee is hij toe aan zijn derde opdracht bij Klem. Na 'Open huwelijk' en 'Twee + twee = twee' waagt hij zich dit keer aan een stuk vol emotie en gevoel.
Philip studeerde automechanica maar na zijn studies ging het al snel een heel andere richting uit. Overdag is hij assistent-gerant en 's avonds ontpopt hij zich tot dj of regisseur. En het is precies dat laatste wat hem de laatste maanden dagelijks bezighoudt. De regie-microbe heeft hem duidelijk te pakken.


                                                                                                                                                                                               © Maesie Produkties 2012 / Philip Maes